شنبه ۲۹ اردیبهشت ۰۳

خواص درماني قارچ از نگاه امام رضا عليه السلام

۴ بازديد

طب الرضا(ع)

 قارچ

قدس آنلاين – حسينعلي پورافضلي: قارچ طبعي گرم دارد و جايگزين مناسبي براي گوشت است كه ضمن تقويت سيستم ايمني بدن در درمان نارحتي هاي گوارشي و تحكيم استخوانها كاربرد داشته و كمبود ويتامين دي را جبران مي كند.

 

قارچ محصولي است كه در روايات پزشكي از آن به نيكي ياد شده و براي آن خواص مختلفي ذكر گريده است. علامه مجلسي در بحار الانوار مي نويسد: از مسيح عليه السلام  درباره قارچ نقل شده است اگر خورده شود، انسداد پديد مى آورد؛ اما اگر با آن سرمه كشيده شود، ديده را جلا مى دهد. آب قارچ ، يكى از بهترين درمان هاى چشم است ، البته در صورتى كه به سنگ سرمه ماليده و آن گاه با آن ، سرمه كشيده شود. اين كار، مژه ها را تقويت مى كند و حس بينايى را توان و دقت مى افزايد و آب ريزش را از چشم دور مى كند (1)

 

حضرت علي عليه السلام نيز در حديثي قارچ را از نعمتهاي الهي بر شمرده و مي فرمايد: قارچ از تفضلات و احسان پروردگار است ، آب آن داروي شفا بخش براي چشم است.(2)

 

پيامبر اكرم صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم درباره قارچ فرموده اند: عَلَيكُم بِالكَمأَةِ الرَّطبَةِ ؛ فَإِنَّها مِنَ المَنِّ ، وماؤُها شِفاءٌ لِلعَينِ ؛ بر شما باد قارچ تازه ؛ چرا كه از همان «مَنّ» است و آبش ، شفايى براى چشم است .(3)

 

 

 

قارچ مفيد براي چشم

 

امام رضا عليه السلام نيز درباره قارچ به نقل از پدران بزرگوار خويش به نقل از رسول گرامي اسلام مي فرمايد: الكَمأَةُ مِنَ المَنِّ الَّذي أنزَلَهُ اللّه‏ُ عَلى بَني إسرائيلَ ، وهِيَ شِفاءٌ لِلعَينِ  و العجوة التي من البرني من الجنه و هي شفاء من السم؛ قارچ ، از همان «مَنّ» است كه خداوند بر بنى اسرائيل نازل كرد ، و آن ، شفايى براى چشم است و خرماي برني «عجوه» از بهشت است و سم را درمان مي كند.(4)

 

«مَنّ» اشاره به آيه 57 سوره بقره است كه مي فرمايد: ظَلَّلْنا عَلَيْكُمُ الْغَمامَ وَ أَنْزَلْنا عَلَيْكُمُ الْمَنَّ وَ السَّلْوى‏ كُلُوا مِنْ طَيِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ وَ ما ظَلَمُونا وَ لكِنْ كانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ ؛ و ابر را بر شما سايبان ساختيم و «منّ» و «سَلوى‏» بر شما نازل كرديم (و گفتيم:) از نعمت‏هاى پاكيزه‏اى كه به شما روزى داديم بخوريد، (ولى شما با بهانه‏جويى‏هاى خود، كفران نعمت كرديد. بدانيد كه) آنها به ما ستم نكردند، بلكه به خودشان ستم نمودند. «مَنّ» در لغت به گفته بعضي قطرات كوچكي همچون قطرات شبنم است كه بر درختان مي نشيند و طعم شيريني دارد يا به تعبير ديگر يكنوع صمغ و شيره درختي است با طعم شيرين ، و بعضي گفته اند طعم آن شيرين توام با ترشي بوده است .(5)

 

پانوشتها:

 

1. بحارالانوار، ج 66 ، ص232

 

2. بحارالانوار، ج59 ، ص 151

 

3. كنز العمّال ، ج10 ، ص50

 

4. عيون أخبار الرضا عليه‏السلام ، ج2 ، ص75 ، ح349

 

5. تفسير نمونه ، جلد۱، ص ۲۶۳

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.