شنبه ۱۵ اردیبهشت ۰۳

اطلاعات تغذيه اي قارچ و خطرات احتمالي آن

۱۳ بازديد

قارچ به طور كلي سديم، چربي، كلسترول و كالري پاييني دارد و اغلب به عنوان يك ماده غذايي عملكردي شناخته مي‌شود. علاوه بر فراهم كردن مواد مغذي اصلي براي بدن، اين ماده در پيشگيري از بيماري‌هاي مزمن به خاظر وجود آنتي اكسيدان‌ها و فيبرهاي سالم موثر است. يك پيمانه از قارچ سفيد برش خورده خام حاوي ۱۵ كالري، ۰ گرم چربي، ۲.۲ گرم پروتئين، ۲.۳ گرم كربوهيدرات است. اگرچه قارچ انواع مختلفي دارد اما بيشتر آن‌ها مقدار يكساني از مواد مغذي را براي بدن فراهم مي‌كنند. قارچ غني از ويتامين B ، فولات، تيامين،نياسين و اسيد پانتوتنيك است. اين ماده همچنين حاوي ويتامين D نيز مي باشد. قارچ همچنين مواد مغذي فراواني براي بدن فراهم مي‌كند. اين مواد مغذي شامل سلنيوم، پتاسيم، فسفر، آهن و مس است. بتاگلوكان نوعي فيبر است كه در ديواره سلولي بيشتر قارچ‌ها يافت مي‌شود. اخيرا اين ماده موضوع مطالعات بسيار زيادي بوده است.بتاگلوكان نقش مهمي در بهبود تحمل به انسولين دارد.

 

قارچ همچنين حاوي كولين است. اين ماده مغذي مهم به خواب خوب، بهبود عضلات، يادگيري و حافظه كمك مي‌كند. كولين همچنين در حفظ و نگهداري از غشاهاي سلولي مفيد است و مي‌تواند به انتقال پالس‌هاي عصبي كمك كند.

 

چگونه قارچ را وارد رژيم غذايي خود كنيم؟

 

زماني كه مي‌خواهيد قارچي را از فروشگاه‌ها بخريد، سعي كنيد محكم و خشك باشد. از خريد قارچ‌هاي خراب و نازك خودداري كنيد. آن را در يخچال نگهداري كنيد و تا زمان مصرف نشسته نگه داريد.

 

شما مي‌توانيداز ترفندهاي زير براي آماده سازي قارچ براي مصرف استفاده كنيد :

 

هر نوع قارچي را با پياز تفت دهيد.

شما مي‌توانيد هر نوع قارچ را به صورت خام در سالادهاي خود استفاده كنيد.

مي‌توانيد درون قارچ را خالي كنيد و آن را مواد دلخواه پر نماييد.

قارچ برش خرده را به املت خود اضافه كنيد.

قارچ را گريل كنيد و در ساندويچ‌ها از آن استفاده نماييد.

 

خطرات احتمالي مصرف قارچ براي سلامتي:

 

اگرچه قارچ‌هاي وحشي قرن‌هاست كه در سبد غذايي افراد مختلف قرار دارد اما به ياد داشته باشيد كه قارچ‌هايي كه به صورت وحشي مي‌رويند ممكن است خطرات زيادي براي سلامتي داشته باشند. خوردن قارچ‌هاي وحشي سمي مي‌تواند باعث ايجاد بيماري‌هاي شديد و حتي مرگ شود. مطالعات نشان داده است كه برخي از قارچ‌هاي وحشي حاوي مقدار زيادي از فلزات سنگين و ساير مواد شيميايي خطرناك هستند. براي اجتناب از اين موارد، بهتر است قارچ مورد نياز خود را از فروشگاه‌هاي معتبر تهيه كنيد. متخصصان بر اين باورند كه بتاگلوكان براي بيشتر افراد بي خطر است.با اينحال از آنجايي كه بتاگلوكان مي‌تواند عملكرد سيستم ايمني بدن را تحريك كند، ممكن است براي افراد مبتلا به بيماري خودايمني همچون آرتريت روماتوئيد، لوپوس و آسم مضر باشد. محققان هنوز در حال مطالعه بر روي اثرات اين ماده در بيماري‌هاي ذكر شده هستند.. رژيم غذايي كلي و الگوي سالم غذاخوردن در پشگيري از بيماري‌ها و داشتن سلامت كلي بدن مهم است. بهتر است بر روي مواد غذايي غني از ويتامين و مواد معدني مفيد تمركز كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.